1.Иванка Апостолова, Од другата страна на мовта…, 2016, дигитален печат (стр.67)

2. Илина Арсова и Игор Христов, Спокој / Чекори од 0 до 8848 м, 2017, дигитален принт (стр. 62) и видео, 1’15”

3. Перо Атанасов, 2017, дигитален принт и текст (стр. 69)

4. Марија Бошкоска, Ж…ш… З’ш, 2017, дигитален принт (стр. 41) и текст,

5. Горан Деспотовски, Мала планина, 2018, видео, 35”,  публикација (стр. 35)

6. Јордан Дуков, Месечарење на сонот, 2018, дигитален принт (стр. 37) и текст

7. Дамјан Ѓуров, АРХАНИМА (2016) скулптура (стр.80), Бент 1, Бент 2 (2018), скулптура (стр. 49)

8. Јован Ивановски и Бојана Стојменовска, „ЛЕНД-АРХ“ (АРХИТЕКТУРАТА НА ПЕЈЗАЖОТ), 2017 / 2018, текст и дигитален принт (стр. 76)

9. Уметничка група ЅЕЕ, Ровко, 2017, дигитален принт (стр. 40) и текст

10. Златица Илин, ПАТЕМFragments, 2016, дигитален принт (стр. 82) и текст

11. Љупчо Иљовски, Конвертирана дехуманизација, 2017, публикација (стр.42)

12. Пеце Клечкароски и Благојче Стојчевски, Атонално месечарење, 2014, видео, 5’34”, публикација (стр.35)

13. Дарко Комненовиќ, Премин во пресек „СКРЕЧ“, 2017, видео, 1’10”, публикација (стр.44)

14. Ана Лазаревска, Капка, 2017, видео, 1’24” , публикација (стр.65)

15. Ката Мијатовиќ, Преместено, 2018, дигитален принт (стр.79) и текст

16. Мaт Неф, Соѕвездие I, Соѕвездие II, 2017, дигитал принт (стр.48) и текст

17. Миле Ничевски, Графички есеј „Како го поминав летниот распуст“…, 2017, дигитален принт (стр.49) и текст
Терсене харем, 2020 / 2021, видео, 03’23’’

18. Зоран Павелиќ, Гласот на уметникот, 2018, дигитален принт (стр.80) и текст

19. Стојан Павлески, ОТСУТНА ПРИСУТНОСТ, 2016, дигитален принт (стр.73) и текст
НАД НИВО, ПОД КОТА, 2017, дигитален принт (стр.55) и текст
ШТУРЕЦОТ, 2017, видео, 37”и текст (стр.56)

20. Ирена Паскали, 2202 м, 2016, видео, 3’, публикација (стр.62)

21. Ирена Пејовиќ, Мостот е средината, 2017,видео, 8’ 48”, публикација (стр.57)

22. Христиан Петковиќ, My precious, 2014, музичка композиција, 4’ 53”
Да, да, тоа е патеката, 2015, аудио, публикација (стр.53)

23. Ана Петрович, На РАБОТ, 2016, дигитален принт (стр.85) и текст

24. Александра Петрушевска, Good place-no place, 2016, дигитален принт (стр.74) и текст

25. Јасенко Расол, ПАТ,2017, текст и дигитален принт (стр.67)

26. Стефчо Стефанов, Туторијал, 2015, поетски перформанс (стр.86)
Сонче – Громче, 2020 / 2023, видео, 2’ 41’’

27. Благојче Стојчевски и Драган Теодосиев, Музички перформанс (стр.82), 2017, видео, 2’ 35”

28. Иванчо Талевски, ДВЕ СКАЛИ…, 2016, јаглен на хартија (стр.76) 
Народна Умотворба бр. 2, 2017, (стр.58) , видео, 3’ 59’’

29. Перо Танчев, СЕ – ништо, СЕ – ништа, СЕНИШТА, 2017, дигитален принт (стр.45) и текст
Кој си? Кај си?, 2017, дигитален принт (стр.46) и текст

30. Владимир Фрелих, Silent Disco on Konjska (стр.87), 2016, видео, 3’ 06”

31. Марија Џунова, ШтакаТарт, 2014, дигитален принт (стр.30) и текст

32. Јован Шумковски, Совпаѓање дело-содржина, Икони на кои никој не се моли, 2016, објекти од бетон (facebook)

Биографии на авторите на ^ПАТЕМByTheWay заедницата (стр.88), (стр.99)