^ПАТЕМByTheWay настани:

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 • Ботичели и Мантења на промоцијата на видеото Дикси 3*, Стење, Преспа (видео)

2020

 • PATEM RETRO, 4 тури навраќање на ПАТЕМ локациите 2013 – 2019 (видео)

2022

 • Четврти дел од проектот Марлен Дитрих 2021, со вклучување во проектот НАСТАН на Факултетот за ликовни уметности во Скопје (видео)

Изложби и презентации:

2014

 • Битола, ПатемАрт 1-6, Алтернативен изложбен простор Камарите (публикација)
 • Осијек (ХР), Свежа како домат (Авторски низ појавното 1-5 и ПатемАрт 1-6), Галерија Казамат (ХДЛУ Осијек)  (facebook) 

2016

 • Загреб (ХР), ПАТЕМ – 2015/2016, Галерија АЖ (facebook)

2017

 • Гевгелија, ПАТЕМ – Друштво со ограничена одговорност 2015 / 2016, ЈОУ Градска библиотека Гоце Делчев и Народен театар (facebook) 
 • Њујорк, Читање Тисовина, галерија МЦ (facebook) 

2018

 • Сараево, Радиус на кривината – ПАТЕМ караван: Платформа за негување на ПАтем заедница, галерија Чарлама депо (facebook)
 • Скопје, Читање заедница, Бела ноќ 2018, Музеј на градот (facebook)
 • Скопје, ПАТЕМByTheWay 2017, Галерија ФЛУ (facebook)

2020

 • Филаделфија, онлајн презентација пред студентите и професорите на Факултетот за визуелни уметности на Универзитетот во Пенсилванија (Penn – University of    Pennsylvania)

2021

 • Сплит (ХР), Имеил уметност: внатрешна подвижност, Здружение Радар, МКЦ Сплит (facebook), (најава)
 • Битола, ^ПАТЕМByTheWay CINEMA, НУ Центар за култура (facebook) 
 • Битола, ^ПАТЕМByTheWay CINEMA во алтернативен простор, кафуле Везилка
 • Струга, ^ПАТЕМByTheWay CINEMA во алтернативен простор, кафуле (facebook)

2022