Станко Павлески

Станко Павлески e роден 1959. во Ерековци, Прилеп, Македонија. Факултет за ликовни уметности завршува во Скопје во 1984 година. Магистрира на Факултетот за ликовни уметности…

0 Comments

Ѓорѓи Крстески

Ѓорѓи Крстески е роден 1976 година во Струга, Република Македонија. Дипломирал на Машинскиот факултет во Скопје во 2002 година, насока заварување и заварени конструкции. Во…

0 Comments

Весна Дунимаглоска

Весна Дунимаглоска е родена 1976. во Битола, каде живее и работи. Дипломирала во 1999. на Факултетот за ликовни уметности - Скопје како најдобар студент на…

0 Comments

^ПАТЕМByTheWay

Точки на ПАТЕМ проектноста (2013 - 2017): Отворен партиципативен уметнички проект во еднодневни, викенд или повеќедневни патувачки истражувања и камп престои на специфични локации Креативен…

0 Comments

End of content

No more pages to load